Форум Дніпропетровської державної фінансової академії

Форум Дніпропетровської державної фінансової академії

Форум присвячений вступу, навчанню, подіям яки відбуваються у Дніпропетровської державної фінансової академії, проведення Інтернет конференції, працевлаштуванню студентів академії, співпраці з партнерами.
 
 ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Офіційний сайт академії
Третякова О.В. ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ

 
Цей форум закрито   Цю тему закрито    Форум Дніпропетровської державної фінансової академії -> “ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ СУЧАСНОГО СУСПІЛЬСТВА: ЕКОНОМІКА, СОЦІОЛОГІЯ, ФІЛОСОФІЯ”
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
nivmns_dsfа


   

З нами з: 25.03.10
Повідомлень: 810

ПовідомленняНаписане: п'ятниця травня 14, 2010 9:18 am    Тема повідомлення: Третякова О.В. ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ Відповісти цитуючи

ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ ПІДПРИЄМСТВА

Третякова О.В.
Криворізький економічний інститут
КНЕУ ім. В. Гетьмана


Гуманізація праці та підвищення уваги до розвитку людського та соціального капіталу обумовлює на сучасному етапі актуальність дослідження питань корпоративної культури підприємств.
Сьогодні визнається, що культура є головною рисою найуспішніших компаній, їх найважливішою конкурентною перевагою, найбільш могутнім чинником, який вони виділяють як ключову складову свого успіху. Культура підприємства відбивається у цінностях, що зумовлюють професійну поведінку його членів та обумовлюють його індивідуальність .
Серед основних джерел корпоративної культури, можна виділити наступні: зовнішнє середовище, суспільні цінності та внутрішнє середовище підприємства як організації.
Під чинниками зовнішнього середовища в даному випадку розуміють чинники, неконтрольовані організацією, такі як природні умови або історичні події, що вплинули на розвиток суспільства. Наприклад, революція в Росії в 1917 р. на тривалий період часу визначила організаційну культуру соціалістичних підприємств, укріпивши командно-адміністративний стиль керівництва.
Суспільні цінності і національна культура країни також справляють вплив на корпоративну культуру компаній. До даної групи чинників можна віднести переважаючі в суспільстві переконання і цінності, такі як свобода особи, людинолюбство, пошану і довіру до властей, націленість дії і активну життєву позицію і так далі. Наприклад, різне відношення до питань ефективного використання часу може вплинути на корпоративну культуру компаній: у різних країнах в різний час починається і закінчується робочий день, різний час відводиться на перерви, різна кількість неробочих днів і різна тривалість відпусток.
Третє джерело корпоративної культури утворюють специфічні внутрішні чинники самого підприємства. Наприклад, розвиток технологічного середовища впливатиме на вимоги компанії до рівня кваліфікації персоналу, що, у свою чергу, може відбитися на її корпоративній культурі. Високотехнологічні компанії прийматимуть на роботу кваліфікованих фахівців, що сформували систему цінностей в процесі попередньої соціалізації. Така ситуація може привести до формування окремих елементів чужорідної субкультури, таких як групи з різною ідеологією і системою цінностей, що значно ускладнить розвиток єдиної сильної корпоративної культури. Це вплине і на структуру влади в організації: ті групи, які безпосередньо пов'язані з розвитком технологічного середовища, володітимуть більшою владою і, таким чином, сформують домінуючу коаліцію, цінності якої визначатимуть корпоративну культуру компанії в цілому.
Також на вірування і цінності співробітників, як елементи корпоративної культури, впливають важливі події в історії організації, що можуть змінювати відношення до підприємства як власних співробітників, так й конкурентів та споживачів.
До специфічних чинників корпоративної культури відноситься і галузь, в якій працює компанія. Фірми, що належать одній галузі, функціонують в одному конкурентному середовищі і схожому правовому просторі, задовольняють одні і ті ж потреби покупців, характеризуються схожими рисами культури.
Не можна також виключати й вплив на корпоративну культуру окремих особистостей, наприклад, великий вплив на розвиток культури своїх фірм зробили Генрі Форд , Томас Ватсон та багато інших.
Засновники підприємств, як правило, справляють вирішальний вплив на вихідне визначення та вирішення проблем адаптації колективу у зовнішньому середовищі та внутрішній інтеграції. Оскільки вони володіють оригінальною ідеєю, то мають й власне бачення того, яким чином впроваджувати цю ідею в життя. Лідери не просто володіють високим ступенем самовпевненості та рішучості, зазвичай для них характерним є достатньо розвинуті уявлення про природу світу, про ту роль, яка відведена в ньому саме цьому підприємству, про природу людини та взаємовідносин, про управління часом та простором [1, с. 184].
Баланс формальних і неформальних відносин у трудовому колективі пов'язаний власне із менеджментом та вдосконаленням інституту лідерства, оскільки корпоративна культура багато в чому створюється за рахунок дій лідерів, вони ж розвивають та підсилюють її [2, с. 69].
Таким чином, на основі вищевикладеного можна зробити висновок про обумовленість корпоративної культури кожного конкретного підприємства багатьма як зовнішніми, так й внутрішніми чинниками, що вимагає врахування їх дії при формуванні та використанні її як могутнього засобу досягнення стратегічних цілей підприємства.

Література:
1. Шейн Э. Организационная культура и лидерство. – СПб.: Питер, 2007. – 336с.
2. Аніщенко В.О. Роль корпоративної культури у прийнятті управлінських рішень // Актуальні проблеми економіки. – 2009. – № 3. – С. 64-72.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Показувати:   
Цей форум закрито   Цю тему закрито    Форум Дніпропетровської державної фінансової академії -> “ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ СУЧАСНОГО СУСПІЛЬСТВА: ЕКОНОМІКА, СОЦІОЛОГІЯ, ФІЛОСОФІЯ” Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

 
Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Вы можете бесплатно создать форум на MyBB2.ru
Український переклад © 2005-2006 Сергій Новосад